Ingrediënten:

  • 1 pak tarwe biscuits (digestive)
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 1 blik gezoete gecondenseerde melk (Friese Vlag)
  • 2 eieren
  • 3 citroenen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in de pan. Doe de koekjes in een foodprocessor en pulse dit tot fijne kruimels en meng dit door de gesmolten boter. Druk het mengsel vervolgens gelijkmatig met de onderkant van een drinkglas in de bodem van een taartvorm met een opstaand randje en zet dit 10 minuten in de koelkast.

Rasp de schil van 1 citroen en pers de citroenen uit. Giet dit samen met de gecondenseerde melk en de eieren in een kom en blijf roeren met een handgarde. Giet dit mengsel in de taartvorm en bak dit 10 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen.

Wijnadvies:

  • Moscato d’Asti Canelli La Baudria DOCG van Roberto Canaparo