Ingrediënten (4 personen):
- 200 gram verse tonijn
- 200 gram basmati
- 1 rode paprika
- 1 el mayonaise
- 1 tl dijon mosterd
- 3 el platte peterselie
- 1 el bieslook
- gerimpelde zwarte griekse olijven
- zonnebloemolie
- peper en zeezout
Hulpmiddelen:
- keukenmachine
- kom
- opmaakring
Bereidingswijze:
Kook de basmati rijst en rooster de paprika. Laat beiden afkoelen. Hak de olijven, paprika en peterselie in de keukenmachine fijn door een aantal maal te pulsen. Doe een flinke lepel mayonaise, theelepel dijon mosterd en een scheutje olie in een kom en vermeng dit met de rijst en het groente mengsel. Grill de tonijn. Maak de borden op met een opmaakring en serveer het gerecht met de tonijn en een eetlepel bieslook.
Wijnadvies:
- Vacqueyras blanc van Chant des Loups
Leave a Reply