Het is april en het voorjaar is begonnen, maar in de Bourgogne regent het. Hoogste tijd om de wijnkelder in te duiken. Met Le Guide Gerbelle & Maurange op schoot komen we uit bij Domaine du Beauregard in St Sernin, waar Francoise ons de Cotes du Couchois 2011 laat proeven. Deze verfijnde wijn is licht kruidig met hints van zwarte bessen en wordt pas echt lekker met een “entrecôte Charolaise grillée au barbecue met frites a la maison”. Sedert 1810 maken zij 5 generaties lang wijn met passie en respect voor de natuur. In mijn enthousiasme vergeet ik de Cremant te proeven. Een goede reden om nog eens terug te komen.

 

In de Couchois vindt je geen grote wijnfabrieken, maar kenners die op ambachtelijke wijze, met relatief eenvoudige installaties, op traditionele manier mooie wijnen maken. Wijnen met een eigen karakter, die elk jaar weer een beetje anders smaken en die wel even een ander prijskaartje hebben dan haar naburige dorpen zoals Pommard en Meursault. De Appellation Bourgogne Cotes du Couchois werd in het jaar 2000 in het leven geroepen om te streven naar een hogere kwaliteit dan de Appellation Bourgogne Rouge. Hierdoor is de productie per hectare beperkt geworden tot 4000 liter en met als resultaat een wijn met een rijk bouquet en een kruidige smaak!

BeauregardCharolaise