Om 18:00 uur aangekomen bij ons verblijfadres konden we meteen aanschuiven bij Restaurant Harfenmühle. We starten met een glas Cremant (blanc de blancs) de Bourgogne. Wel zo lekker na een paar uur autorijden met 30 graden plus. Volgens de Michelin Gids nu de derde generatie van de familie Koch die de keuken bestiert met de Frans/Internationale gastronomie op het menu. We kozen voor een “Rumpsteak vom Simmentaler Rind”. Runderen van 3 jaar oud afkomstig uit de Duitse Alpen. Een dieet van gras en alpenkruiden geeft het vlees een zachte en karaktervolle smaak en laat zich kenmerken door een prachtige vetmarmering.
Van de uitgebreide klassieke wijnkaart kozen we voor een Spätburgunder Trocken 2002 Barrique van Burgermeister Axel Schweinhardt uit Langenlonsheim. Een zachte en licht kruidige wijn met in de neus aromas van kersen, bramen en zwarte bessen. Slaat een heerlijk bruggetje met de steak en de huisgemaakte frites…
De Nahe met veel onopvallende wijngoederen is een minder bekend gebied die toch uitstekende wijnen maken tegen redelijke prijzen en zelfs voor topwijnen uit Schlossbockelheim en Nierderhausen. In Idar-Oberstein maken ze voor de liefhebber een met 1000 flessen gelimiteerde Riesling “Edelschliff” in designfles.
Zo klopte wij aan bij zo’n onopvallende wijnboer en wel bij de Karl-Kurt Bamberger. Bekend geworden door het produceren van Sekt, maar maakt zeer zeker een verrassende strakke Riesling “Plaisir” met een heerlijk laag alcohol percentage van maar 11,5%. Mooi sap van nectarines en geel fruit met in de finale een klein zoetje. Daar kun je nog eens een extra glas van nemen…
Leave a Reply