Als het 12:00 uur is gaan we naarstig opzoek naar een eetgelegenheid om zo onze lege maag te voorzien van een heerlijk middagmaal à la Cuisine Alsacienne. We rijden Beblenheim binnen en stoppen bij een klaproos rood geverfd pand genaamd Auberge A l’Agneau Blanc. Opdat het een kleine 30 graden Celsius is strijken wij neer op het terras in de schaduw aan de zijkant van het restaurant. Terwijl Chef de Cuisine David achter het fornuis staat voor de bereiding van onze asperges in een vinaigrette à la fraise met huisgerookte zalmfilet, schenkt zijn vrouw Elisabeth ons een voortreffelijk glas knisperende Riesling in.

Beblenheim 2012

Omdat we niet zonder wijn huiswaarts zouden keren, gingen we op bezoek bij het coöperatieve wijnhuis Bestheim in Bennwihr. Met een enorme collectie aan wijnen met medailles, Grands Crus met als paradepaardje de Zinnkoepflé, kozen we toch voor een niet prestigieuze Riesling van biologische kwaliteit. Wit fruit, citrus, fraîcheur en overheerlijk bij een haring tartaartje.

Bennwihr 2012