Ingrediënten (4-6 personen):
- 25 gram ongezouten boter
- 2 handperen (Doyenne du Comice of Conference) in vieren
- 1 el rietsuiker
- 25 ml Cognac of Brandy
- 50 gram gepelde walnoten (geroosterd)
- 100 gram Mascarpone of stijf geklopte slagroom
- 1 el honing
- 1 el poedersuiker
- 4-6 wafels
Bereidingswijze:
Verhit de pan met boter in pan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Voeg de peren toe en bestrooi ze met suiker. Bak ze ca 3 minuten onder af en toe keren tot ze rondom licht kleuren. Neem de pan even van het vuur, voeg voorzichtig de Cognac toe en laat daarna nog ca 15 minuten stoven tot de peren zacht zijn. Neem de peren van het vuur en bewaar.
Plaats de wafels op de borden en schep hiernaast de cognacperen. Serveren met mascarpone, honing, walnoten en bestrooi het geheel met poedersuiker.
Wijnadvies:
- Moscato d’Asti van Boasso
Leave a Reply