Ingrediënten (8 personen)

  • 1 kg zuurkool naturel (bij voorkeur Bio)
  • 4 stuks gekonfijte fazant in blik
  • 8 stuks wortel (brunoise gesneden)
  • 4 stuks ui (brunoise gesneden)
  • 4 stuks appels (brunoise gesneden)
  • 2 bladeren laurier
  • 8 kruidnagels
  • 1 koffielepel komijnzaad
  • 8 jeneverbessen
  • ½ liter kippen bouillon
  • ½ glas witte wijn
  • 500 gram verse casseler rib
  • 500 gram verse rookspek
  • 500 gram verse rookworst
Bereiding:

Was de zuurkool in koud water en knijp goed uit. Schep de wortel en ui met 2 eetlepels ganzenvet in een grote braadpan en laat 15 minuten op laag vuur braiseren. Verdeel de zuurkool, laurier, kruidnagels, komijnzaad, en de jeneverbessen over het groente mengsel. Voeg de kippen bouillon en de witte wijn toe en laat 90 minuten stoven. Leg na 45 minuten de casseler rib en rookspek op de zuurkool en voeg de laatste 15 minuten de appels, de rookworst en de fazant meestoven. Serveren op een grote ovale schaal met op de zuurkool rondom de appeltjes en het vlees in dikke plakken. Lekker met aardappelkroketjes.

Wijnadvies:
  • Pinot Gris van Stepp uit de Pfalz