Nadat we de D3 hadden verlaten, moesten we op onze route nog eventjes een aantal vreselijke slinger weggetjes berijden. Maar uiteindelijke komen we dan toch aan op Domaine De Brin van de familie Bonnet in Castanet, waar in 2008 het startschot werd gegeven voor het maken van wijn. Damien Bonnet en zijn dream-team werken biologisch, maar op een natuurlijke en zorgvuldige manier. Rondom de wijnstokken worden ook linzen, spelt, gerst, tarwe, kikkererwten en zonnebloemen verbouwt. Deze polycultuur zorgt voor een diversiteit van dieren, insecten en planten.

 

 

Op 14ha staan alleen stokken van inheemse druiven als: Mauzac, Braucol, Duras en Prunelart. De druiven worden handmatig geplukt en rijpen geschied onder andere in terracotta amforen. Als Marie-Therese Bonnet ons het wijn assortiment laat proeven en ons voorziet van de nodige tekst en uitleg komen we tot de keuze, ook door het verhaal van de grote amforen gedragen, een aantal dozen Gaillac AOP “Amphore” 2021 mee te nemen.

 

 

Gemaakt van 60% Braucol en 40% Duras. Op een klei-kalksteenbodem, op het zuiden en op een hoogte van 290m gelegen. Rijping van de wijn gedurende 12 maanden, zonder zwavel, zeer lage sulfietvorming en voor het bottelen zonder filtratie.