Voordat we afreizen naar Saint-Bris-le-Vineux voor de perfecte Chablis, doen we er verstandig aan om onszelf eerst te tracteren op een overheerlijke lunch bij J’MCA in Coulanges-la-Vineuse ten einde straks een nieuwe teleurstelling te doen voorkomen. Immers zijn we al reeds een aantal jaren opzoek.

We starten met een Le Boudin Noir en Brick avec pommes et moutarde de Fallot. Het hoofdgerecht bestaat uit een La Pintade suprême fondant avec sauce à l’Epoisses en dronken daarbij een glas Pinot Noir 2018 van Jean Marie Bon. Middels het ons verschaffen van de nodige informatie van de La Revue du Vin de France, komen we dan uit bij Domaine Fillon Fils & Fille.

 

 

Het waren Jules Guimiot en zijn vrouw Camille die aan het begin van de 20e eeuw een begin maakte met de productie van wijn. Inmiddels 4 generaties verder, hebben broer Herve en zus Frederique in 1986 een nieuwe kelder gebouwd, omdat de cuverie onder het ouderlijk huis te klein was geworden. In het jaar 2000 werd er een tweede kelder aangekocht (met doorgroei mogelijkheden) voor de verdere ontwikkeling van het domein.

Nadat we een aantal wijnen geproefd hadden, viel de keuze uiteindelijk op de Chablis Vieilles Vignes AOP 2020. Bij een temperatuur van 10-12 graden Celcius geeft de wijn een prachtig mineraaltje en aromas van citrus en witte bloempjes. Nu kunnen de oesters uit de Zeeuwse wateren, tenminste ook weer een keer heerlijk zwemmen!