Duurzaam Bourgondisch

Het leven is immers echt tekort om slechte wijn te drinken!

Robbert Jan Piet, promotor van duurzame wijnfamilies en hun mooie wijnen heeft zijn achtergrond in het onderwijs en in de duurzaamheid (onder andere Stad van de Zon in Heerhugowaard, het landelijke Frisse Scholen programma en voor Urgenda) .

Zijn interesse in duurzaamheid, in de zin van volhoudbaarheid in de toekomst, bracht hem ertoe, na een flinke tijd in het lokale bestuur, in 2012 de overstap te maken naar zijn ware passie: wat te betekenen voor de wijnfamilies, die hij deels al tientallen jaren kende. Daarvoor achtte hij veel diepere kennis nodig. Na 5 jaar studie, inclusief de Vinologenopleiding en de Advanced- en Diploma courses van de Londense WSET, heeft hij als laatste de Weinakademiker-opleiding afgerond aan de Duitse wijnuniversiteit.

Naast het dienen van de wijnfamilies is zijn grootste uitdaging het verzorgen van de meest passende wijn bij de smaak- en geurbeschrijvingen van de deelnemers aan zijn proeverijen en andere geïnteresseerden. Onervaren of meer ervaren: iedereen is een uitdaging! Het gaat om het op een betaalbare wijze beter leren kennen van je eigen zintuigen als smaak en geur. Dit gekoppeld aan meer kennis en ervaring van de wijnwereld. Dat is toch veel mooier dan het drinken van anonieme, industriële wijnen uit een andere bron?

 

www.duurzaambourgondisch.nl

 

Maranges 2013
Maranges 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *