Komkommer tartaar met zalm

Ingrediënten (4 personen):

  • 100 gr verse sockeye zalm of wilde zalm uit Alaska (in blokjes gesneden)
  • 125 gr creme fraiche (30 gr vet)
  • 1 sjalot (fijn gesnipperd)
  • 1 komkommer (zonder zaadlijst en met schil in blokjes gesneden)
  • 1 citroen (met warm water schoon boenen)
  • 1 el verse bieslook

 

Bereidingswijze:

Rasp de schil van de helft van de citroen (let op: niet het wit van de schil gebruiken) en meng dit samen met de zalm, komkommer, sjalot, crème fraiche en 2/3 van de bieslook in een schaal door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper, zeezout en citroensap.

Maak de borden op met de komkommer tartaar met behulp van opmaakringen. Garneren met de rest van de bieslook. Eventueel serveren op een bedje van gemengde sla.

 

Wijnadvies:

  • Pernand Vergelesses “Les Vignes Blanches” van Cornu Camus
  • Beaujolais Villages “Terre d’Argile” van Jambon

 

Echevronne 2017

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *