Risotto met truffel

Ingrediënten (hoofdgerecht 4 personen):

  • 3 eetlepels goede olijfolie
  • 10 gram roomboter
  • 1 sjalot (fijn gehakt)
  • 50 ml witte wijn
  • 750 ml groente bouillon
  • 200 gram rijst Arborio (og)
  • 200 gram gemengde paddenstoelen (grof gehakt)
  • 25 gram platte peterselie (grof gehakt)
  • 30 gram zwarte truffel (fijn gehakt)

Bereidingswijze:

Verhit eerst een eetlepel olijfolie en daarna de roomboter op een middelhoog vuur in een grote sauspan. Voeg de sjalot en de paddestoelen toe en laat het 3 minuten bakken. Voeg de rijst en twee eetlepels olijfolie toe en roer 2 minuten lichtjes in de pan. Terwijl je regelmatig roert, voeg je de wijn toe en laat deze inkoken tot 1/3. Vervolgens de bouillon toevoegen en blijf voortdurend roeren tot steeds de vloeistof wordt geabsorbeerd. Als alle vloeistof is opgenomen, haal je de pan van het vuur en roer je er de truffel pasta door en breng op smaak met zout en peper. Direct uitserveren en garneren met peterselie en/of geraspte parmazaanse kaas.

Wijnadvies:

  • Roero Riserva DOCG van Michele Taliano
  • Roero Valnebiera DOCG van Fratelli Botto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *