Risotto met truffel

Ingrediënten (hoofdgerecht 4 personen):

  • 3 eetlepels goede olijfolie
  • 10 gram roomboter
  • 1 sjalot (fijn gehakt)
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml groente bouillon
  • 250 gram rijst Arborio (og)
  • 200 gram gemengde paddestoelen (grof gehakt)
  • 25 gram platte peterselie (grof gehakt)
  • 35 gram truffel pasta

 

Bereidingswijze:

Verhit eerst een eetlepel olijfolie en daarna de roomboter op een middelhoog vuur in een grote sauspan. Voeg de sjalot en de paddestoelen toe en laat het 3 minuten bakken. Voeg de rijst en twee eetlepels olijfolie toe en roer 2 minuten lichtjes in de pan. Terwijl je regelmatig roert, voeg je de wijn toe en laat deze inkoken tot 1/3. Vervolgens de bouillon toevoegen en blijf voortdurend roeren tot steeds de vloeistof wordt geabsorbeerd. Als alle vloeistof is opgenomen, haal je de pan van het vuur en roer je er de truffel pasta door en breng op smaak met zout en peper. Direct uitserveren en garneren met peterselie.

 

Wijnadvies:

  • Roero Riserva DOCG van Michele Taliano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *