Pompoentaart met geitenkaas

Ingrediënten (6 personen):

  • 1000 gram pompoen (kleine blokjes gesneden)
  • 1 paprika (kleine blokjes gesneden)
  • 2 kleine rode uien (fijn gesneden)
  • 1 theelepel olijfolie
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 250  gram romige geitenkaas (verkruimeld)
  • 1 volle theelepel vers gesneden tijm en/of oregano
  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • verse peper en zout uit de molen

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de fijn gesneden rode ui, de in kleine blokjes gesneden pompoen en paprika op een bakplaat en breng op smaak met een beetje verse peper, zout, komijn, piementon picante en olijfolie. Plaats de bakplaat voor 15 minuten in de oven, totdat de pompoen beet gaar is en laat het mengsel afkoelen.

Vet de ovenschaal  in met olijfolie. Leg in de schaal het bladerdeeg en druk het een beetje aan. Schep het pompoenmengsel, de geitenkaas, de vers gesneden kruiden en de pijnboompitten in de schaal en breng op smaak met peper en zout. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten of totdat het deeg gaar en goudbruin is.

 

Wijnadvies:

  • Côtes du Rhône Blanc (Roussanne, Marsanne en Grenache) van Magalanne

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *