Spaghetti Puttanesca

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gram spaghetti (De Cecco) o.g.
  • 300 gram sugo (geconcentreerde tomatensaus)
  • 100 gram kalamata olijven (grof gehakt)
  • 60 gram kappertjes (bij voorkeur gedroogd)
  • ½ blikje ansjovis op olijfolie
  • 1 stuks sjalot (fijn gesnipperd)
  • ½ bosje platte peterselie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie (bij voorkeur van La Materra) o.g.
  • 2 tenen knoflook (bij voorkeur licht geroosterd)   
  • 2 tl chilivlokken

Bereidingswijze

Laat in een hapjespan de sjalot, de fijn gesneden knoflook, de chilivlokken, oregno en de ansjovis in de olijfolie aanfruiten. Giet na ca 60 seconden de tomatensaus erbij en laat deze saus voor de duur van ca 30 minuten op een klein pitje pruttelen. Kook ondertussen de spaghettj volgens de verpakking beetgaar, giet af en voeg de pasta bij de saus.

Roer 3 minuten vlak voor het uitserveren de olijven, de kappertjes en de fijn gehakte peterselievlak in de pan door de saus en breng op smaak met vers gemalen peper en zout. Verdeel het gerecht in diepe borden. Eventueel garneren met Parmazaan.

Wijnadvies:

  • Bardolino van Giovanna Tantini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *