Kip op Bourgondische wijze

Ingrediënten (6 personen):

  • 1 kg krieltjes (in de schil)
  • 1 citroen (in partjes)
  • 6 knoflook teen (gepeld)
  • 6 sjalot (gepeld)
  • 250 gr kastanje champignons (gehalveerd)
  • 1 bosje verse tijm
  • 3 el olijfolie
  • 6 kippenbouten (scharrel)
  • 25 ml Marc de Bourgogne

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de krieltjes schoon en snijd ze in twee stukjes. Boen de citroen schoon. Pel de sjalot en de knoflook. Schep in een grote braadslede de krieltjes om met de sjalot, teentjes knoflook, champignons, tijm, de citroen en 3 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zout en peper.

Leg de bouten tussen de krieltjes en besprenkel de bouten met Marc. Schuif de braadslede op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Keer na 20-30 minuten de bouten om en rooster nogmaals 20-30 minuten. Schep tijdens het bakken de aardappels af en toe om, zodat ze gelijkmatig bruin worden.

 

Wijnadvies:

  • Cotes du Couchois van Beauregard

 

St Laurent 2005

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *