Groesbeek (Nederland) 2017

Dat er wijn wordt gemaakt in ons eigen Nederland wisten we reeds. In de Romeinse tijd werd er namelijk al wijnbouw gepleegd rond Maastricht. Het is mei in de huidige tijd wanneer we de wijngaard betreden van De Plack, want ook in Groesbeek wordt heden ten dage steeds serieuzere wijnen gemaakt. Waarschijnlijk ook met hulp van de klimaatverandering in de wereld, maar in ieder geval met passie.

Wij hebben een afspraak met boer John voor het proeven van zijn duurzaam verantwoorde Johanniter. Een kruising tussen Riesling en nog wat jolige druifjes aldus Doctor Zimmermann van het wijnbouwinstituut in Freiburg. Wij noteren: een prima balans tussen frisse zuren als grapefruit en een klein zoetje. Verdient al snel een podium plek, wanneer dit weelderige sap wordt vergezeld met een klassiek salade van geitenkaas met honing en geroosterde walnoten. Deze combinatie van wijn & spijs kun je ook in de wijngaard op reservering middels een boeren en/of franse lunch bij de familie Grutters beproeven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *