gegrilde coquilles met tomatencoulis

Ingrediënten (voorgerecht voor 4 personen):

  • 8 coquilles
  • 50 gram zeekraal
  • 8 coquilles
  • 1 sjalot (fijn gesnipperd)
  • 1 wortel (fijn gesnipperd)
  • 1 knoflook teen (fijn gesnipperd)
  • 25 gram roomboter
  • olijfolie Quinta do Crasto Selection (o.g.)
  • 25 ml witte wijn
  • 10 ml Noilly Prat
  • 50 gram rouille (in blik of potje)

Bereidingswijze:

Verwarm de sauspan op een laag vuurtje, fruit de sjalot/wortel/knoflook aan met de roomboter en blus na 5 minuten af met de witte wijn. Doe er de rouille bij en laat het geheel inkoken (en blijf roeren) tot een diksap.

Verhit de grillpan, bak beide kanten van de coquilles in 2 minuten tot de gewenste gaarheid en blus af op het einde met Noilly Prat.

Schenk de diksap in een soep kommetje/bordtje, plaats hier boven op de gegrilde coquilles en top af met zeekraal en een scheut olijfolie.

Wijnadvies:

  • Falerio Pecorino DOC van Madonnabruna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *