Gebraden lamsbout uit de oven

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 kg lamsbout
  • 2 citroenen
  • 2 tenen knoflook (in dunne plakjes)
  • 3 el olijfolie
  • 4 takken verse rozemarijn
  • 1 el extra vergine olijfolie

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de citroenen dun en snijd de schil in dunne reepjes. Pers de citroenen uit.

Maak kleine inkervingen van 2-3 cm diep over de gehele lamsbout en stop daar de knoflook, rozemarijn en citroenschil in. Bestrooi het vlees royaal met zout en peper en wrijf het rijk in met olijfolie.

Leg de lamsbout in een braadslede en zet die 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schenk er het citroensap over en schakel de oven terug naar 150 °C. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet het nog 1 uur in de oven.

Leg de lamsbout op een schaal of snijplank en laat hem 10-15 minuten rusten. Verwijder zo veel mogelijk van het vet uit de braadslede en schenk de vleessappen over het vlees.

Heerlijk in combinatie met ratatouille en rijst.

 

Wijnadvies:

  • Vacquerays van Arnaud

 

RIMG0008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *