Franken (Duitsland) 2017

Als we op terugreis uit Italie aankomen omstreeks 18:00 uur bij ons Pension in Reichenberg, zitten we binnen het halfuur aan tafel “zum Brunnenbäck” met een eenvoudig maar eerlijk gerecht uit de “Traditionelle Fränkische Küche”. De Müller Thurgau die we als begeleider krijgen aangeboden, riekt ons de volgende morgen de kelder bij de gebroeders Schmitts te betreden!

 

 

Aldaar aangekomen in het dorpje Randersacker banen wij ons allereerst een weg tussen bierklaptafels en bierklapbanken. Blijkt er in het dorp de vorige avond een feestelijk wijnproeverij te zijn geweest van zo’n 25 wijnmakers! Voor ons gemis laat Bruno ter compensatie de Sonnenstuhl Silvaner Konsequent proeven, omdat wij die in 2007 ook al zo uitmuntend vonden. Zonder toevoeging van extra restsuiker, inmiddels bekroond met 88 punten in de Gault Millau 2017.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *