Bruchetta met doperwtenpuree

Ingrediënten:

  • 12 sneedjes stokbrood (zuurdesem)
  • olijfolie
  • 250g doperwtjes (diepvries)
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr rucola
  • bosje verse munt
  • 1 st knoflook

 

Bereidingswijze:

Pureer de bevroren erwten in een foodprocessor tot een homogene massa, doe dit samen met de blaadjes munt, 50 gr parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie. Mix de puree samen met de ricotta in een mengkom en breng op smaak met peper en zout. Plaats de kom voor minimaal 1 uur in de koelkast.

Wrijf het brood in met knoflook, besprenkelen met olijfolie en bak ze in de oven onder de grill tot ze half krokant zijn.

Smeer het brood met de puree en garneer deze met rucola en schaafsel van parmezaanse kaas. Direct uit serveren!

 

Wijnadvies:

  • Roero (Arneis) van Botto

 

Wim & Jasmijn 5 mei 13 (3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *